Ingrediencie
- 1 brokolica
- 1/2 pór
- 4-5 strúčiky cesnaku
- citrónová tráva stonky
- 1 vajíčko
- 2 PL kokosového oleja
- 3-4 mrkvy
- 150-200 g arašidy – nesolené
- jarná cibuľka podľa chuti
- lime podľa chuti
- bambusové klíčky
- koriander listy
Omáčka:
- 2 PL rybacej omáčky
- 2 PL tamarindovej pasty
- 2 PL vody
- hnedý cukor
- Počas varenia pri woku sa dejú veci extrémne rýchlo, preto si všetky veci pripravte, aby ste ich mali po ruke. Začnime s ryžou, ktorú uvaríme nie úplne do mäkka. Ingrediencie k omáčke pomiešame v malej miske. Surovú zeleninu najprv nakrájame. Mrkvu nakrájame na tenké pásiky pomocou škrabky na zemiaky.
- Na rozpálenom woku rozpustíme 2 lyžičky kokosového oleja,kde najprv pridáme na malé ružičky rozobratú brokolicu. K brokolici pridáme citrónovú trávu. Takto náš základ dostane citrónový nádych. Ked už vidíme,že naša brokolica je tak akurát,pridáme pór a cesnak,krátko ich spolu orestujeme. Dame ich na jednu stranu woku a takto pripravíme miesto pre vajičko. Vajičko pripravíme skoro ako praženicu, potom premiešame so zeleninou.
- Môže prísť na rad ryža a naša pripravená omáčka. Obsah woku dôkladne premiešame, aby sa naša omáčka dostala všade. Na koniec pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a opražené arašidy. Takto pečieme asi minútku.
- Pri servírovaní pridajte k pad thai jarnú cibuľku s extra arašídami, zelený koriander a šťavu z limetky. Verte nám neobanujete.
- Tento zeleninový recept si môžete kľudne upraviť podla vašich predstáv,či už pridáte viac zeleniny alebo si vyberiete iné druhy zelenín. Je to len na vás.